Altın Otu “Şifalı Dağ Otları“ - Datça Murat Çiftliği

Altın Otu “Şifalı Dağ Otları“ - Datça Murat Çiftliği

Doğada muhteşem rengiyle dikkat çeken Altın otunun süs bitkisi olması dışında pek çok faydası olduğunu biliyor musunuz? Bu bitkiyi süs bitkisi olarak görmek ona büyük haksızlık olmaktadır. Halk arasında pek çok isimle anılan bu çiçeğin en çok bilinen adı ölmez çiçekken, ari çiçeği,leblebi çiçeği,kudama çiçeği,herdem taze, güneş çiçeği ve mantuvar diğer isimleridir.

Altın çiçeği ismi Yunancadan gelmektedir.Güneş ışığını gördüğünde parlaması nedeniyle bu ismi almıştır. Dalındayken güneş seven bu bitkiyi, kopardıktan sonra karanlıkta ve cam kavanozda muhafaza etmekte fayda vardır.Hiç bozulmadan senelerce korunabilir. Altın otu en çok Doğu Anadolu Bölgemizde yetişirken en iyisi Van ilimizden elde edilir. Akdeniz ve Ege’de de yetişebilmektedir. Kayalık bölgeleri sever.

Mart ayı başında ekilen altın otu Ağustosa kadar çiçek açabilmektedir.Bu bitki dağda bayırda kendiliğinden de yetişmektedir. Boyu 60 cm.ye kadar uzayabilir. Altın otunun içinde tilirozit isimli maddeden bolca bulunmaktadır.Yapılan araştırmalara göre Tilirozit tam bir böbrek dostudur ve böbreğin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunur. Aynı zamanda iyi bir yağ yakıcıdır. Şayet sindirim ve hazımsızlık problemleri yaşıyorsanız altınotu çayıyla bu sıkıntılarınız epey azalacaktır.

Altın Otu Çayı Nasıl Demlenir?

Kaynayan 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı altın otu ilave edilir. 6 dakika kadar kaynatılır. Süzerek ılımaya bırakılır.Akşam yemeklerinden 2 saat sonra içilir. Yapılan bu çayın tazesini tüketmekte fayda vardır.

 

Altın Otu Yağı Ne İşe Yarar Ve Nasıl Yapılır?

Çiçeklerinden elde edilen uçucu yağ antiaging özelliği taşıdığı için yaşlanmayı geciktiren krem üretiminde kullanılmaktadır.Mükemmel bir cilt yenileyici olup, cildi nemlendirme özelliği vardır.Selülit tedavisinde,ayak ve topuk bakımında kullanılır. Topladığınız altın otu çiçeklerini demetler haline getirip 3 gün kurumaya bırakınız. Şayet satın aldıysanız muhtemelen kuru olacaktır.

Çiçek kısımlarını dalından koparıp bir kavanoza yerleştirin.bitkilerin üstüne güvendiğiniz bir markanın organik zeytinyağını bitkilerin üstü kapanacak şekilde doldurun. Derin bir tencereye su koyup kavanozun ⅔ si suda kalacak biçimde benmari usulune uygun yerleştirin. En az 3 saat kısık ateşte, kavanozun kapağını kapatmadan kaynatın.Kavanozun içine su girmemesine dikkat edin.

Bir gece bu şekilde bekletin ki altın otunun özleri güzelce yağın içine karışsın. Soğuyan karışımı metal olmayan plastik bir süzgeçle süzün.Yaptığınız bu yağı koyu renk cam bir kavanozda serin yerde muhafaza edebilir, her ihtiyaç duyduğunuzda kullanabilirsiniz.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: altın otu, altın otu fiyat
Ocak 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR