Avokado Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Avokado Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Avokado nasıl tüketilir?

Öncelikle avokadonuzun tüketime hazır olmasından emin olmanız gerekmektedir, aksi halde oldukça tatsız bir avokado tüketmiş olursunuz. Avokadoya hafifçe bastırdığınız zaman içe doğru ezilebilen bir kıvamdaysa yemeye hazır demektir eğer sertse henüz yeterince olgunlaşmamış demektir. Avokadonuzu dilimleyerek sandviçlerinizin arasına ekleyebilirsiniz. Ezip üzerine limon, tuz, sarımsak tozu gibi çeşitli eklemelerle püre haline getirip ekmeğinizin üzerine sürebilirsiniz, salatalarınızda kullanabilir veya fesleğen zeytinyağı gibi çeşitli malzemelerle robottan geçirerek farklı makarna sosları hazırlayabilirsiniz. Avokadoyu birçok farklı şekilde tüketmek mümkün.

Avokado nasıl saklanır?

Kesilmemiş avokado nasıl saklanır?

·Avokado yenebilecek olgunlukta değilse buzdolabında değil oda sıcaklığında saklanması daha uygundur. Çok sert avokadoları bir kese kâğıdının içinde elmayla bekletirseniz çok daha hızlı olgunlaşacaktır.

·Avokadoları tek başına kese kağıdının içinde oda sıcaklığında bekletmek de yeterlidir bu şekilde çok sert avokadolar bile ortalama 2-3 gün içinde olgunlaşarak tüketilebilecek kıvama gelmektedir.

·Sert avokadoların birbiriyle temas etmemesine dikkat etmenizi tavsiye ederiz çünkü birbiriyle temas eden avokadolar kararabilir.

·Avokadonuz tüketime hazır olgunluktaysa fakat hemen yemeyecekseniz buzdolabında bekletebilirsiniz bu sayede olgunlaşması yavaşlayacaktır.

Kesilmiş avokado nasıl saklanır?

 

Avokado kesildikten sonra çok iyi saklanması gereken bir meyvedir, aksi halde kesilen kısım kararıp bozulmaya başlayabiliyor. Avokadoyu dikine kestikten sonra çekirdeğini çıkarıp tüketmek istediğiniz kadarını kullandıktan sonra kalan kısmın kabuğunu soymamanız saklamanız için daha iyi olur. Avokadoyu kestikten sonra saklamanız için yapabilecekleriniz şunlardır:

·Öncelikle kesilmiş yüzeyin hava ile temasının en aza indirilmesi o bölgenin kararmasını geciktirir. Avokadonun kesilmiş yüzeyine zeytinyağı ve limon sürerek koruyabilirsiniz.

·Zeytinyağı ve limon adımından sonra diğer adım avokadonun havayla temasını azaltmak için bir streç filme sarabilirsiniz.

·Eğer avokadonuzun saklayacağınız kısmında çekirdeği duruyorsa yine aynı şekilde limon ve zeytinyağı sürme işleminden sonra hava almayacak bir kaba koyabilir veya sarabilirsiniz.

·Temiz içme suyu doldurduğunuz bir kaba birkaç damla limon suyu sıkarak avokadonun kesik kısmı suyla temas edecek şekilde avokadoyu koyup kabın kapağını kapatabilirsiniz avokadonuz bu yöntemle 1-2 gün dayanacaktır.

·Limon, zeytinyağı, tuz ve içme suyundan oluşan bir karışım yaparak avokadonuzu bu karışımın içerisinde de saklayabilirsiniz. Tüketemediğiniz fazla kalan avokadoları soyarak bu karışımla birlikte kavanoz veya herhangi ağzı kapaklı bir kabın içerisine ekleyin ve ağzını kapatın. Avokadoların tamamının karışımın içinde kaldığından emin olmanız yeterli sosun dışında kalan kısımlar yine kararabilir.

·Avokadoları buzlukta saklamak da bir yöntemdir, bu şekilde avokadolarınızı 3-4 ay kadar saklayabilirsiniz. Avokadoyu buzlukta saklamanın en pratik yöntemi olgunlaşmış avokadoları püre haline getirip hava almasını engelleyecek şekilde paketledikten sonra buzluğa kaldırmaktır. Püre haline getirdiğiniz avokadoları buzdolabı poşetinde veya ağzı kapaklı bir buzluk kabında kaldırabilirsiniz.

 

Avokado saklamanın püf noktaları:

Avokadolarınızı kestikten sonra saklayacaksanız sizin için bazı özel ipuçlarımız var bunlardan bazıları:

·Kesilen olgun avokadoyu oda sıcaklığında bırakmak yerine buzdolabında saklamak avokadonuzun bozulmasını geciktirecektir.

·Avokadoyu kestikten sonra çekirdeğini çıkarmayın. Saklayacağınız kısımda çekirdeğinin kalması avokadonun daha uzun dayanmasını sağlar.

·Avokadonun kesilen yüzeyine limon veya zeytinyağı sürmek kararmasını geciktirir.

·Kesilen avokadonun havayla temasını en aza indirmek saklamanın en önemli adımıdır. Kesilen avokadoyu ağzı tam kapanan bir kapta saklayabilir veya streç filme sarabilirsiniz.

·Her türlü saklama işleminden sonra avokadonuzu tüketirken açıkta kalan bölgeden küçük bir parça kesip o şekilde tüketmeniz daha iyi olacaktır. Avokadonuzu kestikten sonra kalan kısmı çok fazla bekletmeden en kısa zamanda tüketmenizi öneririz.

 

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Mart 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR