Bamya Buzlukta Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Bamya Buzlukta Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Bamya Buzlukta Nasıl Saklanır?

Yazın en sevilen sebzelerinden olan bamyanın zeytinyağlısı bir başka güzel oluyor. Bamyayı çok seviyorsanız ve kışın da tüketmek istiyorsanız pek çok sebze gibi bamyanın da kışlığını hazırlayıp buzluğa kaldırabilirsiniz. Oldukça pratik olan bu bamya hazırlığı sayesinde hem kışın da tazeliğini koruyan bamyalarınızı tüketebilecek hem de yemek pişirmeye çok fazla vaktiniz olmadığında bile kolaylıkla yemek hazırlayabileceksiniz. Kışlık bamya hazırlığını iki şekilde yapabilirsiniz; haşlayarak veya çiğ olarak. İşte yöntemleri:

Çiğ Bamya Nasıl Buzlukta Saklanır?

·Bamyalarınızı yıkamadan sap kısımlarını dikkatli bir şekilde ayıklayın.  Bamyalarınızın yarasız ve dikensiz olması önemlidir.

·Hiçbir işlem uygulamadan yalnızda sap kısımlarını ayıkladığınız bamyaları porsiyonlar halinde paketleyerek buzdolabı poşetlerine bölüştürün. Çift buzdolabı poşeti kullanmanız hem buzluktaki kokunun bamyalara sinmesini önler hem de bamyaların daha iyi saklanmasına yardımcı olur.

·Bamyaları pişirmeden önce yıkamak gerekmektedir. Bundan dolayı buzluğa atacağınız çiğ bamyaları sakın yıkamayın.

 

Haşlanmış Bamya Nasıl Buzlukta Saklanır?

·Soğuk suda iyice yıkadığınız bamyaları süzdükten sonra kuruması için biraz bekletin.

·Ardından sap kısımlarını dikkatli bir şekilde kesin.

·İçine biraz limon sıktığınız kaynar su dolu tencerede bamyaları haşlayın. Bu esnada kenarda buzlu su dolu bir kap bulundurun.

·Bamyalar tencerede en fazla 2-3 dakika haşlanmalı. Haşlanan bamyaları kevgir yardımıyla hızlıca tencereden buzlu su dolu kaba aktarın.

·Buzlu suda şokladığınız bamyaları dikkatlice süzüp kurutun.

·Bamyaları paketlemeden önce iyice kuruduklarından emin olun. Bu noktada isterseniz tepsiye yayıp temiz bir peçete veya bezle kurulayabilirsiniz.

·Buzluğa koyacağınız bamyaları porsiyonluk paketlemeniz önemlidir çünkü çözünen bamyalar tekrar dondurulmaz bu nedenden dolayı pişireceğiniz kadarını poşetlere koyup havasını alıp ağzını bağlayabilirsiniz.

·Çift buzdolabı poşeti kullanmanız buzluktaki kokunun bamyalara işlemesini engelleyecektir.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Şubat 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR