Enginar Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Enginar Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Enginar Nasıl Saklanır?

Yazın özellikle zeytinyağlısını severek tükettiğimiz enginarı farklı şekillerde de tüketebilmek mümkündür. Salatalarda da sıklıkla kullanılan enginarı isterseniz pişirip dilimledikten sonra pirinç pilavıyla birlikte de pişirebilirsiniz. Sezonu kısa olan enginarı, kışın da rahatlıkla tüketebilmek için doğru saklama yöntemleri çok önemlidir. Buzlukta veya derin dondurucuda doğru şekilde saklanan enginarlar 3 aya kadar dayanabilmektedir. Mutfakta işinin daha kolay olması için enginarları doğru saklamak çok önemlidir. İşte enginarı muhafaza etmenin en doğru adımları:

·Eğer enginarı kabuklu şekilde aldıysanız ve hemen tüketecekseniz hava alışını azaltacak şekilde poşetledikten sonra buzdolabında bekletebilirsiniz. Enginarınız bu şekilde dayanacaktır.

 Enginar Derin Dondurucuda/Buzlukta Nasıl Saklanır?

·Eğer enginarı kabuksuz halde aldıysanız soyulmuş enginarı saklamak kabuklu enginardan biraz daha zordur. Enginarı kışın kullanmak için kaldıracaksanız derin dondurucuda veya buzlukta daha uzun süre dayanır.

·Enginarı derin dondurucuya/buzluğa kaldırmak için soyulmuş ve ayıklanmış enginarları bir miktar kaya tuzu eklediğiniz kaynar suda çok fazla değil yalnızca 2-3 dakika kadar haşlayıp ardından buzlu suda da 1 dakika bekletmek gerekiyor. Bu işlemlerden sonra enginarlar buzluğa kaldırılmak için hazır hale geliyor.

·Buzlu sudan alıp süzdüğünüz enginarları hiç ıslaklık kalmayana kadar kurulayın ve ardından buzdolabı poşetlerinde paketleyin. Poşetin ağız kısmından bir pipet yardımıyla içindeki havayı çekebilir ve ardından poşeti bağlayabilirsiniz. Bu şekilde enginarlarınız derin dondurucu/buzluk için hazır hale gelirler.

 

Enginar Buzdolabında Nasıl Saklanır?

·Ayıklanmış ve soyulmuş enginarları uzun süre için saklamak istemiyorsanız ve kısa sürede kullanacaksanız buzdolabında muhafaza etmek daha doğru olacaktır.

·Haşlanıp şoklanan ve kuruladığınız enginarları daha kısa sürede pişirecekseniz hava almayacak şekilde paketleyerek veya ağzı kapanan saklama kaplarına yerleştirerek buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

·Buzdolabında saklanan enginarların buzluk/derin dondurucudaki enginarlara göre çok daha kısa süre dayanacağını hatırlatalım. Buzdolabında muhafaza ettiğiniz enginarlar en fazla 3-4 gün kadar kararmadan dururlar.

·Enginarları limonla ovmak veya limonlu suda bekletmek kararmalarını geciktirir evet ancak buzdolabına kaldırırken limonlu suyun içinde kaldırırsanız 3-4 gün içinde enginarlarınızın tadında bozulmalar olabilir.

·Bundan dolayı enginarları pişirmeden hemen önce limonla ovmanız veya limonlu suda bekletmeniz tavsiye edilir.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Mart 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR