Kan Üzümü Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Kan Üzümü Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Üzümün sanat tarihinde önemli bir yeri vardır. Batı ve Akdeniz medeniyetlerini de temsil eden üzüm pek çok resmin konseptine de konu olmuştur. Mitolojik dönemden itibaren üzümhemen her yerde karşımıza çıkmış özellikle şarap yapımında kullanıldığı için tanrılara adanan bir meyve olmuştur.

Üzüm hem yaş hem kuru şekilde tüketilebilen meyvelerden biridir. Asmagiller familyasından sarılgan bir bitki olup boyu metrelerce uzayabilir. Yere değmemesi gerekmekte olduğu için dallara ya da yapılan çubuklara tutturulmaktadır. Çünkü yere değdiği takdirde çürümesi hızlanacaktır.

Üzümün pek çok çeşidi vardır. Yeşil, kırmızı, siyah, sarı, pembe , çekirdekli ve çekirdeksiz bunlardan bir kaç tanesidir. Sofralık, şaraplık ve kurutmalık olarak 3’e ayrılır. Ülkemizde tüm bu çeşitler yetişebildiği gibi Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde üzüm yetiştiriciliği yapılmakta, yetiştirilen üzüm çeşitleri ise 70'in üzerine çıkmaktadır. Bunların en tanınanları yapıncak, sultani, razaki, çavuş üzümüdür. Üzüm bol elde edilen bir meyve olduğu için çok farklı şekillerde de değerlendirilmektedir.

Üzümden kuru üzüm, üzüm suyu, üzüm sirkesi, üzüm pekmezi, üzüm şırası olarak yararlana bilinirken en çok meyve olarak tüketilir.

Siyah üzümün ise en az 10.000 yıllık geçmişi vardır. Tam bir şifa deposudur..

100 gr. üzümde yaklaşık 70 ckal. vardır. Glikoz açısından zengindir. Şeker hastalarına pek tavsiye edilemez.

Üzümün Faydaları Nelerdir?

Siyah üzüm diğer üzümlere oranla daha fazla antioksidan içerir. Bağışıkllık sistemini güçlendirir. Yapılan araştırmalara göre yaşlılığa bağlı görme kaybını engeller, iyi kolesterolü arttırır. Kötü kolesterolü düşürür. İçeriğinde bol miktarda su olmasından dolayı vücuttaki suyun kaybedilmemesini sağlar. Kemikleri güçlendirir .Özellikle kırmızı ve siyah üzümler anemiye iyi gelir. Üzüm cilt güzelliğinde dahi kullanılmaktadır. Bol miktarda lif içerdiği için bağırsak dostudur.

Kuru üzüm denildiğinde ilk akla gelen çekirdeksiz üzüm kurularıdır. Taze üzüm tanelerindeki fazla su çıkarılarak daha uzun süre muhafaza edilmekte ve değişik bir yiyecek alternatifi elde edilmektedir. Kan üzümü kurusu ise kan değerlerinin yükselmesine oldukça yardımcı olur.

Üzüm nasıl kurutulur?

Kurutmaya elverişli üzümler alınıp, yıkanır. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 paket karbonat karıştırılmış suya konur. Bu sudan çıkarılarak iyice süzülmesi sağlanır. Güneş alan bir yerde pamuklu bir bezin üstüne serilir. Yaklaşık 1 hafta ila 10 gün kadar güneşte bırakılır. Böylece kuru üzüm elde edilmiş olur.

Eğer Siz de Tam Bir Şifa Deposu olan Kan Üzümü ürünümüzü detaylı olarak incelemek ve mutfak listenize eklemek için tıklayınız.

https://www.datcamuratciftligi.com/urun/dmc-kan-uzumu

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: kan üzümü, kan üzümü faydaları
Ağustos 31, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR