Kemik Suyu Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Kemik Suyu Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Hem çocuklarınız hem de sizler için şifa kaynağı olan, isterseniz çorbalarınıza ekleyip isterseniz kendisini içebileceğiniz kemik suyu oldukça faydalı bir besindir. Oldukça besleyici olduğu için hem uzun süre tok tutar hem de bağışıklık sistemini destekler. Bunların yanı sıra kemiklerin kaynatılmasıyla üretildiği için protein ve kolajen açısından da oldukça zengindir.

Kemik suyunu en doğru şekilde saklamanın adımları ise şu şekildedir:
* Kemik suyunun kapağı açıldıktan sonra 3 gün gibi kısa bir sürede tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

* Kapağı açıldıktan sonra çok fazla bekleyen kemik suyu, besin değeri kaybı yaşar ve faydaları azalır ancak düzgün şartlarda saklanırsa en faydalı haliyle tüketebilirsiniz.
* En sağlıklı hali tek seferde kullanacağınız kadar kemik suyunu temiz cam kavanozlarda ağzı sıkı şekilde buzdolabında saklamaktır. 

* Kemik suyu ağzı kapalı halde buzdolabında 1 hafta dayanabilmektedir. Daha uzun süre tutarsanız bozulmaya başlayacaktır.

* Buzluğa/derin dondurucuya kaldırdığınız kemik suları ise 3-6 ay arasında değişiklik gösterebilir.

* Kemik sularını buzluğa/derin dondurucuya kaldırırken dikkat edilmesi gereken nokta plastik kullanmamaktır. Birçok yerde kemik sularını kâğıt bardaklarda saklamanın daha iyi olduğu belirtilmektedir.

 

* Kaynatıldıktan sonra mutlaka soğuması beklenen kemik sularını ağzı kapalı şekilde paketleyerek buzluğa/derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Buzluğunuzun/derin dondurucunuzun -18 derece veya daha soğuk olduğundan emin olunuz.
* Kemik sularınızı buzluktan çıkarıp buzdolabında biraz çözünmesini bekleyip tüketebilirsiniz. Jölemsi bir kıvamı olması normaldir.

* Çözdürdüğünüz kemik suyunu tekrar buzluğa/derin dondurucuya kaldırmanız tavsiye edilmez bu yüzden buzluğa/derin dondurucuya kaldırırken porsiyonlarınızı tek seferde kullanacağınızı düşünerek hazırlamanız daha iyi olacaktır.
Organik ve doğal üretim ilikli kemik suyu çeşitlerimizi görmek için tıklayınız.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Ocak 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR