Kestane Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Kestane Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Kestane Nasıl Saklanır?

Özellikle kış aylarında herkesin gözdesi olan kestane, farklı pişirme teknikleri ve kullanım alanlarıyla birçok şekilde tüketilebilmektedir. En lezzetli halini sobada pişirilerek alsa da haşlayarak veya tavada da kolaylıkla pişirilebilmektedir. Kestanenizi tek başına yiyebilir veya pilavlarınızda, salatalarınızda ve pastalarınızda kullanabilirsiniz. Tariflerinize lezzet katacak kestanenin nasıl saklanacağı ile ilgili adımlar şu şekildedir:

Pişmemiş Kestane Nasıl Saklanır?

·Öncelikle kestaneleri uzun süre saklamak istiyorsanız temiz ve kuru bir kapta kapağı kapalı olarak buzlukta saklayabilirsiniz. Bu aşamada buzluğa koyacağınız kabın da buzlukta durabilecek bir kap olduğundan emin olmalısınız. Kestaneler düzgün şekilde buzluğa koyulduğunda yaklaşık 1-1,5 ay kadar bozulmadan kalabilirler. Kestanelerinizin kuru olması da çok önemlidir.

·Diğer bir saklama yöntemi olarak da yine kuru kestanelerinizi buzdolabı poşetlerinde buzdolabına kaldırabilirsiniz. Ağzını sıkıca bağladığınız buzdolabı poşetlerine kürdan yardımıyla birkaç delik açarak kestanelerin 1-2 hafta bozulmadan kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu aşamada önemli olan nokta buzdolabı poşetlerini çok fazla kestaneyle doldurmamaktır.

·Kestaneleri çok bekletmek istemiyorsanız ortalama olarak 1 haftada tüketecekseniz temiz ve kuru bir kabın içerisinde tezgâhta oda sıcaklığında tutabilirsiniz.

 

Pişmiş Kestane Nasıl Saklanır?

·Pişmiş ve soğumuş kestanelerinizi alüminyum folyoya sararak buzdolabı poşetlerinde paketleyerek buzluğa kaldırabilirsiniz. Ağzını sıkıca bağladığınız kestaneler bu şekilde 2 ay kadar buzlukta dayanır. Bu aşamada önemli olan nokta kestaneleri porsiyonlara ayırarak paketlemektir. Buzluktan çıkarılan kestaneleri tekrar dondurmak kestanelerin tazeliğini ve lezzetini kaybetmesine neden olacağı için tüketilecek miktar kadar paketleyip paketlerin üzerine tarih yazarak buzluğa kaldırmak en iyisi olacaktır. Bu şekilde 2 ay geçip geçmediğini rahatlıkla anlayabilirsiniz.

·Yine aynı yöntemle pişmiş kestaneleri alüminyum folyoya sararak buzdolabında saklayabilirsiniz. Paketlediğiniz buzdolabı poşetlerinin ağzının iyice kapalı olduğundan emin olunuz. 

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Şubat 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR