Kuru İncir Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Kuru İncir Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Kuru İncir Nasıl Saklanır?

Oldukça faydalı olan, enerji veren ve tok tuttuğu için kilo vermek isteyenler tarafından ara öğünlerde sıklıkla tercih edilen kuru incir, özellikle doğal incirse çabuk bozulup kurtlanabilmektedir. Doğru saklanmadığı zaman kısa sürede şekerlenebilir hatta tadı bozulabilir bu yüzden kuru inciri doğru şekilde saklamak oldukça önemlidir. Sağlıklı şekilde uzun süre muhafaza etmek için bazı yöntemler şu şekildedir:

·Kuru inciri mutlaka güneş görmeyen, serin ve rutubetsiz bir ortamda saklamanız gerekmektedir. Eğer kuru incirlerinizi 1 hafta veya 15 gün içinde tüketmeyi planlıyorsanız bu süre içinde bozulup kurtlanmazlar. Daha rahat şekilde saklayabilirsiniz.

·Ancak uzun sürede tüketmeyi düşünüyorsanız o zaman çok daha dikkatli şekilde saklamanız gerekmektedir. Özellikle kuru incirleriniz doğalsa ve herhangi bir zirai ilaçlama yapılmadıysa bozulması daha çabuk olacaktır.

·Kuru incirlerin bozulmaması için en önemli nokta incirlerin plastik poşette durmamasıdır. Poşette nemlenme riski olduğundan dolayı incirlerin bozulması hızlanabilir. İncirleri her zaman için temiz ve kuru olduğundan emin olduğunuz ağzı tam kapanabilen cam kavanozlarda saklamanız önerilir. Bu sayede kuru incirleriniz uzun süre dayanacaktır.

 

·Bir diğer saklama yöntemi ise %100 pamuklu kumaştan üretilen mutfak keseleridir. Kuru incirleri bu keselerde de saklayabilirsiniz. Eğer mutfağınız çok sıcak değilse mutfakta karanlık bir bölgede saklayabilirsiniz.

·Eğer kuru incirleri uzun süre içinde tüketecekseniz veya mutfağınız çok güneş alıyorsa o zaman incirleri cam kavanozda veya buzdolabı poşetlerinde paketleyerek buzdolabında veya yine buzdolabı poşetlerinde paketleyerek buzlukta saklayabilirsiniz. Bu sayede daha uzun süre bozulmadan dayanacaklardır.

·Kuru incirlerin kurtlanmaması için kullanılan bir diğer yöntem ise paketlediğiniz veya kavanozlara koyduğunuz incirlerin içerisine 1-2 adet defneyaprağı bırakmaktır. Defneyaprağı incirlerin uzun süre kurtlanmadan durmasını sağlar.

·Her ne şekilde saklarsanız saklayın kuru incirlerinizi 1 seneyi geçirmeden tüketmeye özen gösterin.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Şubat 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR