Maydanoz Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Maydanoz Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Maydanoz Nasıl Saklanır?

Detoks sularımızdan çorbalarımıza, poğaça börek harçlarımızdan yemeklerimize kadar birçok alanda kullandığımız maydanozlar ne yazık ki kolaylıkla sararabilmektedir. A, C ve K gibi birçok vitamin barındıran maydanozlar vücut için oldukça faydalıdır. Antioksidandır ve cilde de oldukça iyi gelir. Bunun yanı sıra vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu için suyunu içmek de oldukça faydalıdır.

Mutfaklarımızdan eksik etmesek de ne yazık ki diğer birçok yeşillik gibi muhafazasına oldukça dikkat etmek gerekiyor. Aksi halde çok çabuk sararıp bozulabilmektedir. Maydanozlarınızın kullanım süresi boyunca manavdan aldığınız ilk hali gibi taptaze kalmasını isterseniz aşağıdaki yöntemleri izleyebilirsiniz.

Buzdolabında maydanoz nasıl saklanır?

·Maydanozlarınızı öncelikle bir peçete yardımıyla kurulamanız önemlidir. Yapraklarının ıslak kalması buzdolabında maydanozunuzun daha çabuk sararmasına neden olacaktır. Bu yüzden manavdan eve geldiğinizde buzdolabınıza kaldırmadan önce kâğıt havlu serdiğiniz bir yere yayabilir ve yapraklarını kurutabilirsiniz.

·Daha sonra ise maydanozları temiz ve kuru bir kavanoza koyup kapağını kapatmaktır. Kavanozda hava almayan maydanozlar buzdolabında çok daha uzun süre taze kalacaklardır.

·İsterseniz maydanozlarınızı koyduğunuz kavanozun dibine sadece sapların ıslanacak kadar su doldurup bu şekilde kaldırabilirsiniz. Sapları suyla temas eden maydanozlar da uzun süre canlılıklarını koruyacaklardır. Fakat bu şekilde de saklasanız yine kavanozun kapağını kapatmanızı veya üzerine bir poşet geçirerek yaprakların havayla temasını en aza indirmenizi öneririz.

 

Buzlukta maydanoz nasıl saklanır?

·Maydanozlarınızı buzlukta saklamak içinse öncelikle maydanozlarınızı güzelce yıkayın.

·Daha sonra maydanozların sap ve yaprak kısımlarını bir bıçak yardımıyla birbirinden ayırın.

·Maydanozların hem yapraklarını hem de saplarını güzelce kuruladıktan sonra sap kısımlarını bir buzdolabı poşetiyle buzluğa kaldırabilirsiniz. Bu adımda önemli olan iki nokta var birincisi, sapların da yaprakların da ıslak kalmaması gerekiyor kuru olduklarından emin olmak için kâğıt havlu veya mutfak bezinden yardım alabilirsiniz. İkincisi ise paketlediğiniz buzdolabı poşetlerinin havasını iyice almanız gerekir. Daha sonra paketlerinizi tekrar bir poşete koyarak buzluk kokusunun maydanoz saplarına sinmesine engel olabilirsiniz.

·Ayırdığınız maydanoz yapraklarını da kuruladıktan sonra hava almayacak şekilde buzdolabında muhafaza edip 1 hafta 10 gün içinde kullanabilirsiniz.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Mart 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR