Patates Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Patates Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Patates Nasıl Saklanır?

Hemen her yemekte kullanılabilen ve birçok farklı şekilde pişirilebilen patates birçok insanın en sevdiği yemeklerden biridir. Kızartması ve yemeklerin içinde kullanımıyla beraber fırınlanmış hali de oldukça lezzetlidir. Doyurucu ve uzun süre tok tutması sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Her evde bulunan ve doğru saklandığında uzun süre dayanan bir gıda olan patates, yanlış muhafaza edildiği zaman filizlenmeye başlar. Filizlenen patateslerin besin değerleri azalmaya başlar bundan dolayı patatesleriniz filizlenmeye başladığında artık tüketmemeniz tavsiye edilir. Patatesleri filizlendirmeden doğru şekilde saklayabilmek için bazı basit yöntemler vardır. Bu yöntemlere dikkat edildiği sürece patatesleriniz filizlenmeden uzun süre dayanır.

·Öncelikle patateslerin uzun süre dayanabilmesi için serin ve karanlık bir ortamda muhafaza edilmeleri gerekmektedir. Güneş ışığından mümkün olduğu kadar uzak ve evin en serin noktasında olmaları gerekir.

·Patateslerin uzun süre dayanabilmeleri için hava almaları şarttır. Dolayısıyla hava almayan kutularda veya plastik poşetlerde ağzı bağlı olarak tutmak yerine mümkün olduğu kadar hava alacak şekilde saklamak gerekir. Ağzı açık bir şekilde kutuda veya sepette durabilirler.

 

·Patateslerin kuru olmaları önemlidir. Patatesleri sadece kullanacağınız zaman kullanacağınız kadarını yıkayın böylece çabuk bozulmalarının önüne geçmiş olursunuz. Fakat patatesleriniz çok topraklıysa daha önce kullanılmamış bir bulaşık süngeri veya fırçasıyla patatesin kabuğuna zarar vermeden hafifçe yüzeyindeki toprağı süpürebilirsiniz.

·Patatesleri mümkün olduğu kadar başka gıdalarla yan yana tutmamaya özen gösterin. Soğan veya sarımsak gibi gıdalarla temas ettiği zaman bozulma süreci hızlanabilir.

·Patateslerin bulunduğu ortamın nemsiz olmasına özen gösterin. Mümkün olduğu kadar kuru bir yerde kalmaları dayanıklılıklarını artıracaktır bundan dolayı buzdolabı patatesleri saklamak için fazla nemli bir yer olabilir, patatesleri buzdolabında saklamayın.

Tüm bu adımlara dikkat ettikten sonra yapmanız gereken tek şey 5-6 günde bir patateslerinizi kontrol edip filizlenen veya yarık patates var mı diye kontrol etmeniz. Böyle patatesleri ayırarak sağlam patateslerin de geç bozulmasını sağlayabilirsiniz.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Şubat 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR