Sarımsak Nasıl Saklanır?

Sarımsak Nasıl Saklanır?

Soslarda, yemeklerde, mutfakta birçok tarifte sıklıkla kullandığımız sarımsak genellikle fazla miktarda alındığı için saklama yöntemleri de önemli oluyor. Hem sarımsakları bozulmadan uzun vadede kullanabilmek için hem de mutfaklarımızdaki israfı azaltabilmek için sarımsak saklamanın bazı püf noktalarını sizlerle paylaşacağız. Öncelikle sarımsakları kabuklu halde veya kabuksuz halde muhafaza etmek mümkündür. İki şekilde de saklamak için farklı yöntemler vardır.

Kabuklu Sarımsak Nasıl Saklanır?

Sarımsaklarınızı soymadan kabuklu halde saklamak istiyorsanız temel birkaç püf noktasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Çok fazla saklama seçeneği olmasa da önemli noktalara dikkat edildiğinde sarımsaklarınız uzun süre bozulmadan kalabilir.

·Eğer sarımsaklarınızı soymadan kabuklu şekilde saklamak istiyorsanız öncelikle saplarının uzun olduğundan emin olmalısınız. Sapları kısa olan veya sap kısmı kesilen sarımsaklar uzun saplılara göre daha erken bozulabilir.

·Sarımsak demetlerinizi mutlaka serin, kuru ve karanlık bir yerde saklamalısınız. Işık alan, rutubetli veya sıcak yerde duran sarımsaklar daha kısa sürede bozulabilmektedirler.

·Kabuklu sarımsakları kalorifer peteği gibi sıcak veya buzdolabı gibi yerlerde saklamamanızı öneririz.

·Sarımsak demetlerinin daha uzun süre dayanabilmesi için saplarından birleştirebilir örgü halinde muhafaza etmeyi deneyebilirsiniz.

 

Kabuksuz Sarımsak Nasıl Saklanır?

Kabuksuz sarımsak saklama yöntemleri çok daha fazladır. Birkaç farklı yöntemle saklayabilir ve sizin için en uygun, en pratik saklama şeklini kullanabilirsiniz. Soyulmuş sarımsakları saklamak için önerilen yöntemlerden bazıları şu şekildedir:

·Soyulmuş sarımsağı saklamanın en pratik yöntemi sarımsağı soyup dişlerini ayırdıktan sonra temiz ve kuru bir cam kavanoza koyup ağzını kapatmaktır. İçerisine bir şey eklemeden sade sarımsakları bu şekilde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Sarımsaklar, bu yöntemle 2-3 hafta kadar tazeliklerini koruyacaklardır dolayısıyla 2-3 haftada tüketeceğiniz kadar sarımsağı kavanoza koymak ve bittikçe yenilemek daha doğru olacaktır.

·Sarımsakları daha uzun süre saklamanın başka bir yöntemi de zeytinyağında saklamaktır. Soyup tek tek ayırdığınız sarımsak dişlerini temiz ve kuru bir kavanoza alıp üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Bu kavanozu buzdolabında saklayın ve zeytinyağı azaldıkça ilave edin. Bu yöntemin en önemli püf noktası zeytinyağının sarımsakların üzerini geçmesidir.

·Soyup dişlerini ayırdığınız sarımsakları buzdolabı poşetinde hava almayacak şekilde paketledikten sonra buzlukta da saklayabilirsiniz. Buzlukta saklama yöntemi buzdolabından daha uzun süre dayanan bir yöntemdir.

·Sarımsaklarınızı kullanıma hazır şekilde de saklamanın bir yöntemi var. Rendelediğiniz veya ezdiğiniz sarımsakları bir miktar tuz ve zeytinyağıyla karıştırarak temiz ve kuru bir cam kavanozda saklayabilirsiniz. Zeytinyağı ve tuzla saklamanız sarımsağın ömrünü uzatırken hem rendelenmiş olması hem zeytinyağında beklemiş olmasıyla kullanıma hazır haldedir. İstediğiniz zaman salatalarınıza, yemeklerinize veya soslarınıza pratik bir şekilde ilave edebilirsiniz.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Mart 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR