Sirke Anası Nasıl Yapılır ve Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Sirke Anası Nasıl Yapılır ve Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Sirke Anası Nasıl Yapılır ve Nasıl Saklanır?

Sirke anası, evde kolaylıkla yapılabilen ve sirke yapmak için yeterli olan bir üründür. Aslında sirkenin hammaddesidir de denilebilir. Jöleye benzer bir yapısı olan sirke anası ilk yapıldığında ince bir tabaka halindeyken zamanla fermente oldukça beslenir ve kalınlaşır. Çok az malzemeyle ve uğraşmadan hazırlayabileceğiniz sirke anasını evde sirke hazırlarken kullanabilirsiniz. Sirke anası yapmak için sadece 3 malzeme yeterlidir, bunlar: su, meyve ve bakliyattır. Bakliyat olarak genellikle nohut kullanılırken meyvenin de kendinden şekerli bir meyve olması gerekmektedir. Elma veya üzüm, sirke anası yapılırken en çok tercih edilen meyvelerdir. Diğer önemli nokta ise suyun temiz ve kireçsiz bir su olmasıdır, içme suyu kullanmak daha doğru olacaktır.

 Sirke Anası Nasıl Hazırlanır?

·Sirke anası yapmak için öncelikle meyvelerin çok iyi şekilde yıkanması gerekir ve kabuklarını soymamanız tavsiye edilir. Meyvelerinizin çürük veya ezik olmaması da bir diğer önemli püf noktadır.

·Sağlam ve olgun meyvelerinizi güzelce yıkayıp küçük parçalar halinde doğradıktan sonra üzerine nohut ve temiz içme suyu ekleyerek bir cam kavanoza aktarın. Plastik bir kaşıkla karıştırdıktan sonra temiz bir tülbentle ağzını sarıp kapağını kapatabilirsiniz.

·Sirke anası hazırlamanın temel adımları bu şekildedir. Daha sonra bu kavanozu karanlık ve serin bir yerde muhafaza etmeniz önemlidir.

·Bir diğer adım ise sirke anası için hazırladığınız kavanozu iki günde bir açıp plastik bir kaşıkla karıştırmanız gerekmektedir. Bu adımlardan sonra ortalama 20 gün içinde sirke anası oluşmaya başlayacaktır.

·Çeşitli nedenlerden dolayı mayalanma süreci etkilenebilir ve sirke anası oluşmayabilir.

 Sirke Anası Nasıl Saklanır?

·Sirke anasını saklamak oldukça kolaydır. Beklediği süre boyunca sirke anası büyür ve kalınlaşır.

·Sakladığınız sirke anasını daha sonra sirke yaparken kullanabilirsiniz.

·Sirke anasını saklamak için öncelikle sirke anasını hazırladığınız kavanozdan ve sirkenin içinden çıkarın ve başka bir cam kavanoza alın.

·Cam kavanoza aldığınız sirke anasının üzerine sirke ekleyin.

·Kavanozun ağzını kapatın, karanlık ve serin bir yere kaldırın.

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Mart 09, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR