Soyulmuş Patates Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Soyulmuş Patates Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Soyulmuş Patates Nasıl Saklanır?

İstediğiniz zaman pratik bir şekilde yemeklerinizde kullanabilmek veya kızartmasını yapabilmek için patatesleri önceden hazırlayıp buzlukta saklamanız mümkün. Böylece boş zamanlarınızda hazırladığınız patatesleri, yorgun olduğunuz veya çok vaktinizin olmadığı bir zamanda kolaylıkla pişirebilirsiniz.

Patatesleri buzlukta saklarken yemeklerinizde kullanmak için küp küp doğrayabilir, rendeleyebilir veya kızartmalık olarak hazırlayabilirsiniz. Buzlukta patates muhafaza etmek oldukça kolaydır ancak en önemli nokta patatesleri paketlerken tamamen kuru olduklarından emin olmanız gerekmektedir. Rendeledikten sonra elinizle suyunu sıksanız bile temiz bir kâğıt havlu veya mutfak beziyle ıslaklığını almanız gerekir. Böylece patatesleriniz buzlukta uzun süre bozulmadan dayanırlar. İşte buzluğa koyacağınız patatesleri hazırlamanız için atmanız gereken adımlar:

·Öncelikle patateslerinizi güzelce yıkayın ve istediğiniz şekilde doğrayın. Yemeklerde kullanmak için küp küp, börek gibi yemeklerin içinde kullanmak için rendelemek daha iyi olacaktır. Eğer kızartmalık istiyorsanız eşit boyda şeritler kesin.

 

·Küp küp doğradığınız ve rendelediğiniz patateslere herhangi bir pişirme işlemi uygulamanıza gerek yok. Bu patateslerin kuru olduğundan emin olduktan sonra buzdolabı poşetlerinde veya buzlukta kalmaya dayanıklı kaplarda paketleyebilirsiniz. Bu şekilde direkt buzluk için hazır olacaklardır.

·Kızartmalık patateslerinizi ise kaynar suda çok az haşladıktan sonra kurulayıp paketleyebilirsiniz. Önemli olan nokta patateslerin fazla haşlanmamasıdır. Çok az yumuşaması yeterli olacaktır. Kevgir yardımıyla tencereden aldığınız patatesleri kâğıt havlu veya mutfak bezi üzerine sererek kurulayın. Patatesler tamamen soğuyup kuruduğunda paketleyerek buzluğa kaldırabilirsiniz. Patates diğer sebzeler gibi olmadığı için buzluğa atarken porsiyonlar halinde paketlemenize gerek yoktur. Kullanacağınız kadarını alıp geri kalanı tekrar buzluğa kaldırabilirsiniz.

Püf noktası: Buzluktan çıkardığınız patatesleri kızartmak için patatesleri 5-10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletmeniz tavsiye edilir. Hiç bekletmeden kızartacağınız patatesler, çok fazla yağ sıçramasına neden olabilir veya çok fazla bekletip çözdürdüğünüz patatesler yumuşayabilir.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Mart 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR