Sucuk Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Sucuk Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Sucuk Nasıl Saklanır?

Omletlerden ekmek arasına, pidelerden pizzalara birçok tarifte kullanılan sucuk, hem pişirmesinin kolay olmasından hem de lezzetinden dolayı birçok insanın çok severek tükettiği bir üründür. Sucuk paketi açıldıktan sonra doğru şekilde muhafaza edilmezse buzdolabında kolaylıkla bozulabilecek bir ürün bu yüzden özellikle açılmış sucukları oldukça dikkatli şekilde saklamak gerekir. Sucuk paketinizi açtıktan sonra uzun süre dayanması için aşağıdaki yöntemleri izlemenizi tavsiye ediyoruz:

Sucuk Buzdolabında Nasıl Saklanır?

·Sucuğun paketi henüz açılmadıysa paket üzerindeki son tüketim tarihine kadar buzdolabında sorunsuz şekilde kalacaktır.

·Sucuğun paketini açtıysanız açılmış sucuğu en iyi şekilde saklamak için nem dengesini koruyacak şekilde paketlemek gerekir.

·Öncelikle sucuğun sadece tüketeceğiniz kısmın zarını soymanız tavsiye edilir. Buzdolabına kaldıracağınız sucuğun zarıyla kalması daha iyi olacaktır.

·Sucuğu buzdolabına kaldırırken en bilinen yöntem kâğıt havluya sarmaktır.

·Sucuğun havayla temasını tamamen kesmek nem dengesini bozacağı için çok çabuk bozulmasına hatta belki de küflenmesine neden olabilir.

·Eğer sucuğun buzdolabınıza koku yaymasından veya buzdolabından sucuğa koku sinmesinden çekiniyorsanız peçeteye sardığınız sucuğu buzdolabı poşetine koyabilirsiniz.

·Fakat bu aşamada buzdolabı poşetinin ağzını açık bırakmanız gerekmektedir. Poşetin ağzını bağlarsanız sucuğun hava almasını engellemiş olursunuz ve sucuğunuz çabuk bozulur.

 

Sucuk Buzlukta Nasıl Saklanır?

·Elinizde fazla miktarda sucuk varsa ve uzun sürede tüketmeyi düşünüyorsanız en iyi yolu buzlukta saklamaktır.

·Sucuğu buzlukta veya derin dondurucuda yaklaşık 6 aya kadar rahatlıkla saklayabilirsiniz. Ancak et ürünü olduğu için ne kadar doğru saklarsanız saklayın 6 aydan sonra tüketmeniz kesinlikle tavsiye edilmez.

·Sucukların çözünerek tüketileceğini de hesaba katarak parçalar halinde dondurmanız daha iyi olacaktır. Sucukları buzdolabı poşetleriyle paketleyerek buzluğa kaldırabilirsiniz.

·Sucukları buzluğa kaldırmadan önce üzerlerine buzluğa kaldırdığınız tarihi not etmeniz, 6 aylık süreyi aşmamanızı sağlayacaktır.

·Sucukları buzluktan veya derin dondurucudan çıkarıp tüketeceğiniz zaman oda sıcaklığından önce buzdolabında bekletmeniz daha iyi olacaktır.

Yaklaşık 1 saat buzdolabında hafif çözünen sucuğunuzu bir süre oda sıcaklığında bekletip tamamen çözündüğünden emin olduğunuzda pişirebilirsiniz.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Mart 15, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR