Taze Fasulye Buzlukta Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Taze Fasulye Buzlukta Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Taze Fasulye Buzlukta Nasıl Saklanır?

Yazın sonlarına doğru birçok kişi yaz sebzelerini kışın da taptaze yiyebilmek için kışlık hazırlık yapmaya başlıyor. Domates konservesinden sonra en çok kış hazırlığı yapılan ürünlerden biri de taze fasulye. Özellikle zeytinyağlısı oldukça lezzetli olan ve pilavla da çok yakışan taze fasulyeyi kışın siz de taptaze tüketmek isterseniz çiğ veya pişmiş şekilde saklama yöntemleri şu şekilde:

Çiğ Taze Fasulye Nasıl Saklanır?

·Öncelikle fasulyeleri güzelce yıkayıp temizledikten sonra suyunu süzüp kurumaya bırakıyoruz. Paketleme aşamasına geçmeden önce fasulyeleri temiz kâğıt havluyla iyice kurulayıp hiçbir ıslaklık kalmadığından emin olmanız önemlidir.

·Uçlarını ve varsa kılçıklarını ayıkladığınız fasulyeleri ikiye veya üçe bölerek hazırlığa devam edebilirsiniz.

·Yıkayıp ayıkladığınız ve kuruluğundan emin olduğunuz taze fasulyeleri buzdolabı poşetlerine pay ederek paketleyebilirsiniz. Bu aşamada önemli olan paketleri porsiyonluk yapmanızdır. Çözdürdüğünüz fasulyeyi tekrar dondurmak fasulyenin lezzetine ve tazeliğine zarar vereceği için pişireceğiniz miktarda paketlemek önemlidir.

·Paketlerin havasını aldıktan sonra buzdolabı poşetlerinin ağzını sıkıca bağlıyoruz ve ikinci bir buzdolabı poşetine koyup onun ağzını da bağladıktan sonra fasulyeler buzluğa atılmaya hazır hale geliyor.

Pişmiş Taze Fasulye Nasıl Saklanır?

 

·Yıkayıp temizlediğiniz fasulyelerin uçlarını ve varsa kılçıklarını ayıklayıp boylarına göre ikiye veya üçe böldükten sonra kaynar suda haşlayın.

·Fasulyelerinizin miktarına göre değişiklik gösterse de ortalama 5-10 dakika arasında haşlanacaktır. Fasulyeniz haşlanırkenara sıra karıştırmayı unutmayın.

·Fasulyelerinizi ocaktan aldıktan hemen sonra buzlu suya koyarak şoklayın. Şoklama yöntemi sayesinde fasulyelerinizin canlı rengini geri kazanır ve pişirilirken çok daha güzel görünür.

·Şokladığınız fasulyeleri süzün ve kurumaya bırakın bir tepsiye yayabilir, temiz bir bez veya kâğıt havlu ile kurulayabilirsiniz.

·Temizleyip ayıkladığınız ve haşlayıp kuruladığınız fasulyelerinizi porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerinde paketleyebilir ve ağzını sıkıca düğümleyerek buzluğunuza kaldırabilirsiniz. Paketleme işleminde çift buzdolabı poşeti kullanmanızı tavsiye ederiz.

Püf Noktası: Paketlerin havasını en iyi şekilde alabilmek için buzdolabı poşetinin içine bir pipet yerleştirip ağzını büzdükten sonra pipetin diğer ucundan paketin içindeki havayı çekebilirsiniz. Bu şekilde paketleriniz vakumlu gibi olacaktır.

Püf Noktası: Paketleri iki kez buzdolabı poşetine koymak hem buzluğun kokusunun fasulyelere sinmesini engeller hem de fasulyelerinizin taze iyi korunmasını sağlar.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Mart 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR