Taze Zencefil Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Taze Zencefil Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Taze Zencefil Nasıl Saklanır?

Oldukça faydalı olan, kurusu kadar tazesi de sıklıkla kullanılan zencefil birçok mutfağın vazgeçilmezi haline geldi. Toz zencefili kurabiyelere, salata soslarına hatta bazen yemeklere bile kullanabiliyoruz. Aynı şekilde taze zencefili de bitki çaylarına ekleyebilir, yemeklere koyabilir ve farklı tariflerde kullanabilirsiniz. Toz haline göre taze zencefilin daha çabuk tüketilmesi gerekmektedir. Taze zencefili en iyi şekilde saklayabilmek için aşağıdaki yöntemlere dikkat edebilirsiniz.

Buzdolabında Taze Zencefil Nasıl Saklanır?

·Öncelikle taze zencefilin sadece kullanacağınız kadar parçasının kabuğunu soymanız önemlidir. Tamamının kabuğunu soyup o şekilde saklarsanız zencefil çabuk bozulacaktır.

·Taze zencefili uzun süre saklamanın bir diğer adımı ise buzdolabında tutmaktır. Oda sıcaklığında bekletilen taze zencefil en kısa sürede küflenerek bozulur.

·Taze zencefili buzdolabında saklamadan önce temiz bir kâğıt havluya sarılarak kaldırılırsa üç haftaya kadar bozulmadan durabilir.

·Bu süreç içerisinde taze zencefilinizi kullanacağınız zaman yine sadece kullanacağınız parçanın kabuğunu soyarak kullanmanız gerekir.

·Taze zencefil buzdolabında üç haftaya kadar saklayabilirsiniz. Daha sonra zencefilde bozulmalar meydana gelecektir.

 

Buzlukta Taze Zencefil Nasıl Saklanır?

·Taze zencefili buzlukta saklarken buzdolabı poşetiyle kaldırabilirsiniz fakat bunu önermeyenler de vardır bundan dolayı isterseniz buzluğa dayanıklı kaplarda da saklayabilirsiniz böylesi daha garanti olacaktır. Taze zencefili buzlukta saklama yöntemleri:

·Taze zencefillerinizi parçalar halinde bölüp buzdolabı poşetleriyle paketleyerek buzluğa kaldırabilirsiniz. Böylelikle kullanmak istediğiniz zaman bir parça zencefili buzluktan çıkarıp çözünmesini beklemeden tüketebilirsiniz.

·Bir diğer yöntem zencefili bütün halde buzluğa koyabilirsiniz yine buzdolabı poşetine veya streç filme sararak derin dondurucuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

·Kullanırken daha pratik olmasını isteyenler ise taze zencefili soyup rendeledikten sonra buzdolabı poşetlerinde paketleyebilir veya derin dondurucuya dayanıklı kaplara aktararak hava almayacak şekilde paketledikten sonra buzluğa kaldırabilir.

Taze zencefil, buzlukta/derin dondurucuda 6 aya kadar dayanabilmektedir. Buzluğa kaldırdığınız tarihi paketlerin üzerine yazarsanız bu süreyi takip etmeniz çok daha kolay olacaktır.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Mart 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR