Tek Tohumlu Sert Kabuklu - Kabuklu Ceviz - Datça Murat Çiftliği

Tek Tohumlu Sert Kabuklu - Kabuklu Ceviz - Datça Murat Çiftliği

"Tek tohumlu sert kabuklu bir meyve olan ceviz, sağlıklı yağ, vitamin, mineral ve lif içeren doğal bir besin mucizesidir Doğanın insana bahşettiği bir nimettir adeta. Şeklinin insan beynine benzemesi bir tesadüf müdür bilinmez ama vücutta cevizin faydasını görmeyen organ yok gibidir. Ceviz içerdiği yüksek besinler sayesinde dünyanın birçok yerinde tercih edilerek tüketilmektedir. Tek başına yenilebildiği gibi diğer gıdalarla da tüketilebilir. İçeriğinde bol miktarda omega 3 yağ asitleri bulunmaktadır. Bu esansiyel yağ asitleri vücut tarafından üretilmediği için dışarıdan takviye ile alınması gerekmektedir.

Ceviz sağlıklı beyin gelişimi için gerekli olup zihni güçlendirir. Vücudumuzun ikinci beyni sayılan bağırsak sağlığı bakımından yararlı olan bakterilerin düzenli ceviz tüketenlerde hızla çoğaldığı görülmüştür.

Kalp ve damar sağlığına iyi gelirken, kolestrolün ve kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. İçeriğindeki bol miktarda bulunan folik asit, E vitamini, demir, potasyum, magnezyum, fosfor, çinko mineralleri nedeniyle kemiklerin güçlenmesini sağlar. Ceviz cilde de iyi gelir ve cilt hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunur.

100 gr. cevizde yaklaşık 650 kalori vardır. Bu kalori değerinin % 80 lik kısmını içerdiği yağdan alır.

Bir ceviz ağacı ne kadar sürede yetişir?

Bir ceviz ağacının yetişmesi ve meyve vermesi cinsine göre 8 ile 10 yılı bulur. Hatta halk arasında "8 sene sen cevize bakacaksın, 80 sene ceviz sana bakacak” diye bir deyim dahi vardır. Ceviz cinslerinde toprağa uygun ceviz seçmek çok önemlidir. Ceviz ağacı bol su ister, cinsine göre kabuk yapısı ve iç ağırlığı farklı olur.

Ceviz suyu nasıl elde edilir ve ne işe yarar?

Kabuğunu kırdığınız iç cevizin 2 ya 3 tanesini geceden bir bardak suya atın. Sabah kalktığınızda aç karnına bu suyu için. Cevizleri yiyerek tüketin. İçindeki mineral, vitamin ve proteinler sayesinde daha geç acıkmanıza neden olurken, kilonuzu kontrol altında tutmanıza yardımcı olacaktır. Şayet karın şişkinliği gibi bir sorun yaşıyorsanız bu duruma da iyi gelecektir.

Kabuklu ceviz nasıl kurutulur?

Kabuklu cevizleri gölgede kurutmakta fayda vardır. Güneşte kurutulan cevizlerin kabuğunda kararma olma ihtimali oldukça yüksektir. Bu da cevizin bozulmasına neden olmaktadır.

Ceviz nasıl saklanır?

Kabuklu cevizi saklamanın en pratik yolu buzdolabıdır. Bu cevizinizin taze kalmasını sağlayacaktır. Buzdolabında ya da buzlukta muhafaza ettiğiniz cevizleri yemek istediğinizde bir gazete üstüne sererek kurumalarını sağlayın ve kuruduktan sonra ağır bir nesne yardımıyla fazla ezmeden ya da ceviz kıracağı ile kırıp tüketin. Tüketmeden önce kırmamaya dikkat edin. Önceden kırarsanız bu durum bayatlamasına sebep olacaktır.

Bu kabuklu mucizeden ben de mutfak listeme eklemek isterim derseniz, o zaman tıklayın:

https://www.datcamuratciftligi.com/urun/kabuklu-ceviz-file-500-gr

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: kabuklu ceviz, kabuklu ceviz nasıl saklanır
Kasım 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR