Zerdeçalın Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Zerdeçalın Faydaları - Datça Murat Çiftliği

Zerdeçalın Faydaları

Kendine has tadı ve kokusuyla birçok insanın en sevdiği ve en sık tükettiği ürünlerden biri zerdeçaldır. İsterseniz toz halini baharat olarak kullanabilir ve hem yemeklerinize hem soslarınıza harika lezzetler katabilirsiniz, isterseniz de taze halini çaylarınıza katabilir veya kendinize sağlıklı smoothieler hazırlayabilirsiniz. Son zamanlarda kullanımının artmasıyla daha kolay bulunan zerdeçal, vücut için de oldukça faydalı bir üründür. Zerdeçalın en bilinen birkaç faydasını sizler için derledik:

·Zerdeçal bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda oldukça sık başvurulan bir üründür. Özellikle sonbahar kış mevsimlerinde ıhlamur gibi bitki çaylarınıza küçük bir parça taze zerdeçal ekleyerek kendinize çok sağlıklı kış çayları hazırlayabilirsiniz.

·Antioksidan açısından zengindir. Zerdeçalın, antioksidan açısından zengin olan diğer tüm gıdalar gibi cilde iyi geldiği söylenmektedir. Aşırıya kaçmadan ölçülü şekilde tüketilen zerdeçal cildinizin daha sağlıklı görünmesinin yanı sıra sivilce gibi küçük problemleri de azaltabilmektedir.

·Zerdeçalın hafıza kuvvetlendirme gibi zihinsel fonksiyonları desteklediği de bazı kaynaklarda belirtilmektedir.

 

·Zerdeçala sarımsı rengini veren kurkumin maddesinin de başta kemik ve eklem ağrılarını azaltmak gibi birçok faydası bulunmaktadır.

·İçerisindeki kurkuminden ve vitaminlerden kaynaklı olarak zerdeçal aynı zamanda iyi bir enerji kaynağı olarak da görülebilmektedir.

·Mevsimsel grip, soğuk algınlığı, nezle gibi rahatsızlıklarda zerdeçal iyileşmeyi hızlandırabilmektedir. Özellikle boğaz ağrınız varsa bitki çayınıza ekleyeceğiniz küçük bir parça zerdeçal boğaz ağrınızı hafifletebilir.

·Zerdeçal antioksidan özelliği sayesinde detoks sularına da eklenebilen bir bitkidir. Vücuttaki toksinlerin uzaklaştırılması ve şişkinliğin azaltılması konusunda etkili olabilmektedir.

·Zerdeçalın kan şekerini düşürmeye yardımcı olduğu ve kan şekerini dengelediği de faydalarından biri olarak söylenmektedir.

·Zerdeçal, vücuttaki toksinlerden kurtulmaya yardımcı olduğu ve metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermek isteyenler tarafından da tercih edilmektedir. Özellikle yoğurtla tüketilmesi tavsiye edilir.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: faydaları
Mart 24, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR