Zeytin Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Zeytin Nasıl Saklanır? - Datça Murat Çiftliği

Zeytin Nasıl Saklanır?

Özellikle kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidiyle farklı damak zevklerine de hitap eden zeytin oldukça faydalıdır. İçerdiği sağlıklı yağlar sayesinde hem kilo almak isteyenlerin hem de kilo vermek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir gıdadır. Düzgün koşullarda muhafaza edildiğinde oldukça uzun süre dayanabilen zeytinin nasıl saklanması gerektiği şu şekildedir: 

·Zeytinin uzun süre dayanabilmesi için tuzlu suda durması gerekmektedir. Eğer teneke veya bidonlarla çok miktarda zeytin alıyorsanız zeytinin çoğunun bu tenekelerde kalması daha iyi olacaktır.

·Tenekede kalan zeytinlerin bozulmasını geciktirmek amacıyla içerisine bir miktar kaya tuzu ve zeytinyağı eklenebilir.

·Elbette zeytinleri kendi suyundan çıkarıp yiyemeyebilirsiniz bu şekilde birçok insana tuzlu gelmektedir. Bu durumda tek seferde tüketeceğiniz zeytini soğuk suda yıkayıp tuzundan arındırarak tüketebilirsiniz.

 

·Teneke veya bidondan çıkarılan zeytinleri ise güzelce yıkadıktan sonra hava almayacak temiz ve kuru bir cam kaba veya kavanoza aktarabilirsiniz. Kapağını kapattıktan sonra buzdolabında muhafaza etmeniz daha iyi olacaktır.

·Yeşil zeytinleri muhafaza ederken ise limon suyu kullanmak zeytinlerin daha hızlı bozulmasına neden olabilir. Bundan dolayı eğer yeşil zeytinleri limonlu tüketmeyi seviyorsanız yalnızca tüketeceğiniz kadarına limon dilimleri veya limon suyu eklemek daha doğru olacaktır.

· Cam kaplara veya kavanozlara kısa sürede tüketmek için ayırdığınız zeytinleri damak zevkinize göre zeytinyağı, pul biber veya kekik gibi ürünlerle lezzetlendirebilir ve o şekilde saklayabilirsiniz.

·Zeytinyağı buzdolabında durduğu süreçte donabilir, bu normal bir durumdur. Bu durumu önlemek için içerisine çok az da Ayçiçek yağı damlatarak karıştırabilirsiniz. Zeytinlerinizi sadece zeytinyağında saklamayı tercih ediyorsanız tüketmeden bir süre önce buzdolabından çıkararak yağın çözünmesini bekleyebilirsiniz.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
 
Etiketler: nasıl saklanır
Mart 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR